FORENINGEN » Sex og samliv » Samliv

Samliv

Husk at et aktivt sexliv er meget mere end bare samleje. Hvis du ikke har mulighed for at gennemføre et samleje, er der stadig mange måder at være intime sammen på.

Åben kommunikation mellem dig og din partner er meget vigtig. Vær ærlig, fortæl om dine egne tanker og frustrationer, og lyt også til din partners tanker og frustrationer. Det er vigtigt at tale om, hvad der er muligt, og lave aftaler, så din partner ikke oplever, at du tager afstand fra ham/hende.

Husk at give din partner kærlighedserklæringer, og vær åben for at modtage dem fra din partner. En god øvelse kan være, at du og din partner sætter sig ned og skriver en liste med de ting, der gør jer glade og viser jer kærlighed. Grundlæggende set forstår vi kærlighed gennem fem kærlighedssprog: Fysisk berøring, anerkendende ord, tid til hinanden, gaver eller tjenester (læs mere i bogen ”Kærlighedens 5 sprog”). I skal skrive hver jeres liste og give den til jeres partner. Dermed har I et udgangspunkt for at vide, hvad I hver især oplever som en kærlighedserklæring og kan undgå misforståelser eller manglende opmærksomhed over for hinanden.  

Ved sensualitetstræning kan man f.eks. ligge tæt sammen, f.eks. i ske, stryge hinanden over huden og undgå de mest intime områder en periode. Mærk efter, hvordan det føles at blive rørt ved og røre ved hinanden. Hvad er rart/ikke rart? Man skal være forberedt på, at det er svært, men det virker. Man genfinder intimitet, kontakt og glæden ved at finde hinanden.

Sørg for at have fysisk nærhed. Et kys, kærtegn og kram, og berøring i det hele taget er vigtigt for at bevare intimiteten mellem jer og vise hengivenhed over for hinanden. Det er vigtigt at vise sin partner, at man vil ham/hende det bedste.   

Erotisk eller almindelig massage kan også være et element af dette. At røre ved sin partner og give nydelse, eller selv at modtage berøring og nydelse. Sæt noget afslappende musik på, tænd stearinlys og sørg for en behagelig temperatur i lokalet. Alene det at bruge tid sammen med sin partner i en intim atmosfære er med til at bevare parforholdet som noget unikt mellem dig og din partner.