FORENINGEN » Om os

Om Lichen Sclerosus Foreningen

Om Lichen Sclerosus Foreningen

Lichen Sclerosus Foreningen arbejder for dig, der er ramt eller er pårørende til en med genital Lichen Sclerosus (og i begrænset omfang genital Lichen Planus).

Det er begge sygdomme, der kan ramme kroppens mest følsomme sted, det genitale område. Samtidig kan det være svært at tale med andre om, netop fordi de rammer så intim en del af kroppen og dermed påvirker livskvaliteten på mange områder, både fysisk, psykisk, socialt og i forhold til seksuallivet.  

Vi tilbyder medlemsmøder, hvor du kan møde ligestillede og tale åbent med dem om de forskellige udfordringer ved at have sygdommen. Derudover sørger vi for at have indlægsholdere med forskellige indgangsvinkler til sygdommene: Info om sygdommene og deres behandling fra læger med indgående viden om sygdommene, de seksuelle udfordringer, psykiske reaktioner, håndtering af generne og meget mere. Vi tager udgangspunkt i vores medlemmers ønsker og behov. 

Vi deltager på konferencer i ind- og udland for at kunne opdatere dig med den sidste nye viden på området og for at fortælle, hvordan sygdommene påvirker dem, der er ramt af sygdommene, og deres pårørende. Vi skaber netværk til relevante læger og producenter til diverse hjælpemidler, der hjælper dig til at håndtere din sygdom bedst muligt. 

Vi kommer med input til ny forskning på området og fortæller, hvad vi kunne ønske os at få forbedret i forhold til f.eks. behandlingsmuligheder og fremtidig forskning. 

Alt dette arbejde er afhængigt af din støtte, enten i form af dit medlemskab og/eller dine engangsdonationer. Du kan støtte os her

Sammen er vi stærkest!