FORENINGEN » Sex og samliv » Bækkenbundsøvelser

Bækkenbundsøvelser

Ved bækkenbundsøvelser stiger blod-gennemstrømningen i underlivet. Der er flere gode grunde til at lave bækkenbundsøvelser (kilde: www.cancer.dk):

  • Kvinder vil gennem bækkenbundsøvelser opnå bedre betingelser for slimhinderne. Øget blodgennemstrømning og dermed øget ilttilførsel vil kunne hjælpe dig, hvis du har tørre, sarte slimhinder.
  • Bækkenbundsøvelser kan være med til at opnå bedre rejsningsevne hos mænd og bedre blodfyldning i kønslæber og klitoris hos kvinder.
  • Bækkenbundsøvelser giver bedre kontrol over muskulaturen og derved bedre kontrol over sædafgang og orgasme. 
  • Ved bækkenbundsøvelser vil de fleste kunne mærke en kildren/fornemmelse af varme, der minder om den følelse, man har i kønsorganerne, når man får seksuel lyst. Bækkenbundsøvelser vil sende besked til lystcentret i hjernen og ’holde det i gang’. Desuden vil man kunne stimulere sin lystfornemmelse forud for seksuelt samvær.  
  • Hvis man i en periode har smerter i et område af kroppen, vil man have tendens til at få ømme muskler i området. Ved at lave bækkenbundsøvelser, hvor man skiftevis spænder og slapper af, kan man lette ømme, spændte muskler.

Der er lavet en knibekampagne med et gratis tilbud om at følge et 21 dages program med øvelser, viden, fif og daglige remindermails som en service til kvinder, der synes, at det er svært eller kedeligt at få lavet de daglige knib. Se mere på www.knibnu.dk.