FORENINGEN » Psykisk belastning ved kløe

Psykisk belastning ved kløe

En ny, stor undersøgelse fra European Society for Dermatology and Psychiatry viser, at mennesker med kløende hudsygdomme oplever en betydelig psykisk belastning, der bør tages højde for i behandlingen af deres hudsygdom. Det omtalte studie er derfor også relevant i forhold til Lichen Sclerosus, hvor netop kløe er en af de væsentligste symptomer ved sygdommen.

 

Den store Lichen Sclerosus undersøgelse fra 2018 fra Global Skin viser da også, at mennesker med Lichen Sclerosus oplever en høj grad af forringet livskvalitet (95%), herunder en forringet seksualitet (93%) pga. smerter og anatomiske ændringer. Mange Lichen Sclerosus patienter lider af depression (53%) og angst (62%).

 

Vi opfordrer derfor lægerne til at sikre god behandling af selve sygdommen men også til at inddrage behandling af psykologiske og seksuelle faktorer for at sikre en bedre livskvalitet for denne patientgruppe.

 

Som Lichen Sclerosus patient kan du få din læge til at henvise dig til psykolog, da det er en kronisk invaliderende sygdom, og du kan også få en henvisning til en af landets sexologiske klinikker.

 

Læs mere om studiet her (engelsk): https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/38468596/